کشاورزی

کاشت محصولات زمستانی

اگر علاقه‌مند به کاشت و برداشت توسط خودتان می‌باشید اما احساس می‌کنید که دیگر برای انجام این کار دیر است، نگران نباشید. در این صفحه به معرفی محصولات فصل زمستان که قابل کاشت و حتی برداشت می‌باشند و سوالات رایج درباره آن‌ها می‌پردازیم.

کاشت محصول در زمستان ممکن است؟

شاید برایتان سوال باشد که آیا هنوز هم امکان کاشت محصولات در این موقع از سال فراهم است یا خیر؟ باید به شما بگوئیم که اگر فکر می‌کنید فقط در بهار و تابستان امکان کاشت محصولات وجود دارند بسیار اشتباه می‌کنید. در صورت فراهم نمودن شرایط برای کاشت محصولات زمستانی می‌توان به نتیجه خوبی نیز رسید. در جواب سوال شما لیست 20000000 محصول را که در زمستان همچنان قابل کاشت هستند و حتی می‌توان آن‌ها را برداشت و استفاده کرد آورده‌ایم.

سبزیجات قابل کاشت در زمستان

جوانه یخ زده در زمستان

 

مقاله پیشنهادی: مقایسه کشاورزی مدرن و کشاورزی سنتی

چغندر

یکی از محصولات قابل کشت در زمستان چغندر است.این محصول یکی از سالم‌ترین،مغزی‌ترین و خوشمزه‌ترین چیزهایی‌ است که برای کاشت محصولات زمستانی می‌توان به آن اشاره کرد. چغندر باید در عمق دوسانتی زمین کاشته شود و همچنین هرچه فضای آب و هوای آن سردتر باشد بهتر رشد خواهد کرد. این محصول حتی یخبندان‌های سبک را نیز تحمل خواهد کرد. شیرین،خوشمزه و مقوی بودن چغندر باعث شده تا به یکی از بهترین سبزیجات برای کاشت محصولات زمستانی تبدیل شود.

سیب زمینی

سیب زمینی یکی از محصولاتی است که در سفره غذایی کاربرد زیادی دارد.این محصول نیز در لیست کاشت محصولات زمستانی ما قرار دارد. برای کاشت این محصول سیب زمینی های بذری را به سه یا چهار قسمت تقسیم و آن‌ها را در عمق 20 تا 25 سانتی زمین کاشت می‌کنیم تا روی سیب‌زمینی‌های بذری کاملا با خاک پوشیده شود و از سرمای زمستان در امان باشد.

باقالا

یکی دیگر از محصولات فصل زمستان، باقالا می‌باشد. این محصول را می‌توان در فصل زمستان کاشت و حتی سردی هوا و بارش برف باعث رشد بهتر محصولات ما می‌شوند. موقعیت جغرافیایی روی برداشت محصولات ما تاثیر بسزایی دارند؛ مثلا در مکان هایی که آب و هوای نسبتا معتدل‌تری دارند می‌توان باقالا را در همان زمستان برداشت کرد.

سیر

سیر را می‌توان در اوایل فصل زمستان کشت کرد و آن را در اواخر زمستان و اوایل بهار برداشت کرد. البته این فرایند رابطه مستقیمی با آب و هوای دقیق مد نظر شما دارد. البته به این نکته توجه کنید که اگر شما از بذر ها استفاده کنید برداشت شما دیرتر خواهد شد. اما در صورتی که پیازچه این محصولات را بکارید می‌توانید آن‌ها را در زمستان برداشت کنید.

کلم پبچ

یکی از گزینه های پیش رو برای کاشت سبزیجات زمستانی،کلم پیچ است. سردی هوای زمستان نه تنها کلم پیچ ما را خراب نمی‌کند بلکه باعث می‌شود تا محصول شیرین‌تری به دست ما برسد. این محصول در برابر یخبندان و انجماد زیاد از حد مقاوم است و به گزینه ای مناسب برای کاشت در مکان های سرد می‌باشد.

کاهو

در جواب سوال در زمستان چه بکاریم؟ شاید بتوان گفت کاهو بهترین محصول برای کاشت سبزیجات زمستانی است. این سبزی در طول روز احتیاج کمی به نور خورشید دارد. همچنین کاشت کاهو در زمستان و فصول سرد سال بهتر از فصول گرم سال است.

اسفناج

اسفناج در هوای سرد به خوبی رشد می‌کند و هرچه نور آن کمتر باشد،برگ های بیشتری را تولید می‌کند. پس می‌توان اسفناج را نیز جزو لیست کاشت محصولات زمستانی دانست. اگر با نظم از این گیاه برداشت داشته باشیم می‌توان این روند برداشت را تا تابستان ادامه دهیم.

 

برخی از سبزیجات قابل کشت در زمستان

 

پیاز

پیاز یکی از محصولاتی است که در زمستان‌های سرد و طولانی توانایی محافظت از خود را داراست.  پس می‌توان در اوایل فصل زمستان این محصول را کاشت و در تابستان روند برداشت را آغاز کرد زیرا رشد کامل پیاز‌ها روند زمان‌بری را طی می‌کنند.

نخود

نخود یک محصول مقاوم به سرما است، این محصول آب و هوای سرد و معتدل کاشته می‌شود و نیاز بالایی به مرطوب بودن ندارد. در اواخر پاییز و اوایل زمستان می‌توان نخودها را در عمق 5/2 تا6 سانتی متری زمین و با فاصله معین 15 سانتی از یکدیگر قرار داد و کاشت.

ریواس

ریواس گیاهی است که در فصل خنک رشد می‌کند و در برابر سرمای زمستان مقاوم است. این گیاه نیاز به سرما برای تحریک شدن رشد دارد و حتی می‌توان گفت که در فصل گرما ریواس ها از بین می‌روند و با مشکلاتی در رشد بر می‌خورند. بهتر است از ریشه های ریواس برای کاشت استفاده کنید و آن‌ها را در عمق 5 سانتی متری زمین قرار دهید. این گیاه در مناطق سردسیری تا 15 سال نیز عمر می‌کند و در گرما پوسیده و پژمرده می‌شود. پس انتخاب مناسبی برای کاشت محصولات زمستانی در مزرعه شماست.

ترب کوهی

ترب کوهی را می‌توان در فصل سرد یعنی اوایل پاییز یا حتی پیش از فرا رسیدن بهار کشت کرد. این گیاه چندساله و مقاوم به سرما است. این محصول در مکان‌هایی که زمستان طولانی و کافی داشته باشند بسیار بهتر رشد می‌کند زیرا گیاه مجبورا به خواب زمستانی و نهفتگی فرو رفته است. تنها مسئله درباره ترب کوهی این است که نیاز به آفتاب کامل دارد.

هویج

هویج گیاهی دو ساله و محصول فصل سرد است یعنی ریشه هویج به سرما مقاوم و در یخبندان تا حدودی مقاومت می‌کند. در مناطقی که زمستان های سردی دارند هویج پس از یخبندان های بهاره قابل کشت است. اما در مکان هایی با آب و هوای معتدل کاشت هویج درست از زمستان آغاز می‌شود. پس می‌توان هویج را نیز در لیست خود برای کاشت محصولات زمستانی خود قرار داد.

شلغم

به طور کلی می‌توان گفت شلغم در دمای 7 الی 24 درجه سانتی گراد بهترین رشد را دارد. پس می‌توان آن را هم در دسته گیاهانی که در فصل زمستان مقاوم به سرما هستند نام برد. این محصول با آب و هوای خنک سازگار است؛ از این رو محصولی مناسب کاشت زمستانی است.

تربچه

ترب از گیاهانی است که در مناطق سردسیر به خوبی رشد می‌کند و حتی اگر ترب در تابستان کشت شود ممکن است گرمای هوا باعث بشود تا ترب پیچ خورده شود. اگر به دنبال گیاهی برای کاشت محصولات زمستانی هستید تربچه‌ها می‌توانند جریان سرد هوا را به خوبی تحمل کنند. ترب سفید در سرمای پاییز، ترب سیاه در اواخر زمستان کشت می‌شوند. این محصول می‌تواند تا دمای زیر 3 درجه را نیز تحمل کند.

کلم بروکلی

بذر کلم بروکلی برای کاشت محصولات زمستانی نیز قابل استفاده است. شما می‌توانید برای برداشت بهاره کلم بروکلی آن را در پاییز و زمستان پرورش دهید. زیرا کلم بروکلی نیز یکی از محصولاتی است که نیاز به هوای خنک برای رشد و پرورش دارد.

لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی را معمولا در جنوب کشور در اواخر دی ماه کاشت می‌کنند و در فصل بهار و فروردین زمان برداشت آن فرا می‌رسد. البته جایز است در فصول سرد روی سر آن‌ها با پلاستیک پوشانده شود. پس این گیاه نیز مناسب فصل سرد می‌باشد. چرا که گرما می‌تواند به گل و غلاف‌ها آسیب برساند.

نهال های قابل کاشت در زمستان

نهال انار

هنگامی که درخت انار در حال خواب زمستانی می‌باشد یعنی از اواسط بهمن تا اردیبهشت باید آن را کاشت. این نهال در مواردی رشد نمی‌کند و در خطر است که دمای هوا از منفی 14 درجه پایین تر بیاید، اگر این اتفاق رخ دهد ریشه‌های نهال مقاومت خود را از دست می‌دهند. از این رو انار جهت کشت در زمستان مناسب است.

درخت مو یا انگور

این درخت یکی از بهترین و پرفایده‌ترین درختان موجود است که می‌توان در فصل زمستان کاشت. همچنین انگور از مواردی است که در آب و هوای سرد و خنک میوه بهتری را حاصل می‌شود.کاشت این نهال با توجه به آب و هوای ایران در اواخر زمستان و تا اوایل بهار کاشت می‌شود. به طور کلی افراد معتقدند که زمانی که خاک گرم اما هوا خنک است ؛ زمان مناسبی برای رشد نهال انگور است.

درخت سیب

بهترین زمان برای کاشت نهال ریشه لخت به زمین اصلی در اواخر زمستان و اوایل بهار یعنی در زمان شکوفایی گل‌ها می‌باشد. در زمان کاشت نهال باید دقت کرد تا درخت فرصت کافی برای رسیدن به فصل بهار و هوای بهاری را داشته باشد. سیب را نیز می‌توان در لیست کاشت محصولات زمستانی جای داد.

درخت شلیل

درخت شلیل نیز یکی از موارد و نهال‌هایی است که می‌توان در فصل زمستان و اوایل بهار آن را کاشت. اگر در مناطق گرم و خشک زندگی می‌کنید از اوایل تا اواخر زمستان زمان خوبی برای کاشت می‌باشد و اگر در مناطق سرد زندگی می‌کنید می‌توانید درخت شلیل را از ابتدای دی تا اواخر اسفند کاشت. به دلیل اینکه ریشه‌های نهال شلیل سطحی هستند توصیه می‌شود تا در فصل سرد کاشته شوند که بتوانند با محیط انطباق پیدا کنند.

درخت خرمالو

هر درخت با توجه به ویژگی‌هایی که دارد باید در زمانی خاص به زمین منتقل شود. بهترین زمان کاشت درخت خرمالو در فصل زمستان و اواسط ماه اسفند می‌باشد.

درخت زرشک

نهال درخت زرشک از مواردی است که می‌توان در زمستان و فصل سرد کشت کرد. این نهال را می‌توان  بعد از فصل برداشت زرشک یعنی از اواسط پاییز تا اواخر اسفند ماه به زمین منتقل کرد. از این جهت تبدیل به گزینه ای مناسب جهت کاشت در زمستان می‌شود.

درخت سنجد

کاشت نهال درخت سنجد معمولا در فصل زمستان و در اوایل ماه اسفند انجام می‌شود. این درخت به شدت تحمل هوای سرد را دارد و حتی می‌تواند تا دمای منفی 45 درجه را مقاومت نشان دهد. همچنان می‌توان ساقه این گیاه را در اوایل زمستان قلمه زد. پس می‌توان آن را در لیست کشت محصولات زمستانی آورد.

نتیجه گیری

در حال حاضر و با مطالعه این مقاله ما می‌دانیم که کاشت و برداشت تنها در فصول گرم سال نیست و امکان کاشت و برداشت میوه ها و سبزیجات خوشمزه در تمام فصول سال حتی زمستان نیز امکان‌پذیر است. و همچنان با مطالعه لیست کشت محصولات زمستانی شما می‌دانید که در این فصل سال چه چیزی را در زمین خود بکارید تا برداشت خوبی را تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *